Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BUILD] Shen oraz Yorick.

LaterToe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! ostatnio zakupiłem Shena oraz Yoricka lecz: Grając Yorickiem nie bardzo wiem jak go ogarnąć.. pojedynki 1vs1 zazwyczaj kończą się na wygranej przeciwnika.. mógłby mi ktoś podać na Yoricka? (Nazwy po Polsku).

Ps! Chwilke temu zakupiłem Shena i z tego co wiem robić go pod Off Tanka, mógłby mi ktoś podać build co zrobić u shena? (Koniecznie Polskie nazwy)

Opublikowano

Yorick:

1. Boots of Speed (Buty Szybkości)

2. Health Potion x3 ( Mikstura Życia)

3. Tear of the Goddess (Nie pamietam nazwy po polsku, to łza czegoś tam chyba)

4. Warmog's Armor (Plemienna Zbroja)

5. Mercury's Treads lub Tabi Ninja (Buty Merkurego)

6. Manamune

7. Atma's Impaler (Włócznia Atmy

8. Force of Nature (Siła Natury)

9. Frozen Heart (Lodowe serce)

10. Trinity Force (Moc trójcy)

Shen:

1. Doran's Shield (Tarcza Dorana)

2. Mercury's Treads (Buty Merkurego)

3. Sunfire Cape (Ognista Szata)

4. Aegis of the Legion (Epida Legionu)

5. Warmog's Armor (Plemienna Zbroja)

6. Atma's Impaler (Włócznia Atmy)

7. Zeke's Herald (Sztandar Zekea?)

uosv7x.jpg

Opublikowano

pierw łezka i z niego manamune , buty pod armora albo merkurki , potem trinity i lodowy młotek , dalej lecisz według uznania może słoneczną pelerynkę i np krwiopijcie sobie walnąć

maxujesz W lub E ale polecam E ze wględu na heala w team fighte ulti dajesz na swojego ad carry lub nafedowana postać z teamu no chyba ze ty jesteś

NJxbd4x.png

Opublikowano

Yorick:

Zaczynasz z naszyjnikiem meki i 2 potami, w butach w 3 sekundy wyssiesz sie z many.

- lza bogini

- merkurki / tabi

- manamune

Kolejnosc sytuacyjna:

- armor: lodowe serce

- m.res: calun banshee

- hp: plemienna zbroja

Ostatni item pod przeciwnika:

- hp i armor: sloneczna peleryna

- armor i dmg: wlocznia atmy

- m.res dmg: paszcza malmortiusa

- ewentualnie aniol stroz / lodowy mlot / moc trojcy

Staraj sie dobierac defensywne itemy z mana by dostawac resisty jak i dmg.

Opublikowano

nie czytaj poradnikow bo to nic nie daje wiem bo gram pol roku shenem i tak myslalem ze przeczytam jak grac i nic to nie dalo [ moj mein czy jak to sie tam pisze xD ]

-Tarcza dorana

-buty merkury

-Plemiena zbroja

-Randuin's Omen [ em +350 Health +75 Armor +25 Health Regen per 5 seconds UNIQUE Passive: +5% Cooldown Reduction UNIQUE... ] [ nie pamietam polskiej nazwy]

- sila natury [ sprzedaj tarcze dorana ]

-Sunfire Cape [ to chyba ognista peleryna ]

-Guardian Angel [ aniol jakis tam ]

1 lv E

2 lv Q

3 lv W

potem

max w E

max w Q

i max w W

jak bedziesz mogl ulta to naturalnie w niego dajesz

Opublikowano

Dziękuję Tobie Adikulu:) Dzisiaj zobaczę jak mi pójdzie tym buildem:) A dlaczego najpierw maksujemy E,Q,W a nie: Q,W,E tak jak widziałem na mobiafire ?

Oraz na początek zamiast tarczy Dorana nie lepiej zakupić ten kryształ co daje 180hp i ulepszyć go w tego żółwia;p?

Opublikowano

wg mnie na początku buty bo jest strasznie wolny shen. po prostu gramy defensywnie

"tego żółwia" to po pierwszym powrocie jak bedziesz miał kase (wracasz sie TYLKO jak bedzie na niego kasa)

Opublikowano

Nie oplaca sie Q W E bo E daje ci energie jak trafisz w kogos np. 2 osoby to chyba 20 energi naraz a ja tez ci podalem build bez zołwia ;D

PS. buty sie nie oplaca jhak bierzesz pierwsze E zawsze mozesz uciec albo dogonic

Opublikowano

Dziękuję Tobie Adikulu:) Dzisiaj zobaczę jak mi pójdzie tym buildem:) A dlaczego najpierw maksujemy E,Q,W a nie: Q,W,E tak jak widziałem na mobiafire ?

Oraz na początek zamiast tarczy Dorana nie lepiej zakupić ten kryształ co daje 180hp i ulepszyć go w tego żółwia;p?

Nigdy nie wierz w to co jest na mobafrajer , proszę ...

Co to tego zółwia , to możesz zbudować to (Hearth of Gold) i z tego Edige Legionu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...